Прокурорите избират своя нов представител във Висшия съдебен съвет - единствен

...
Прокурорите избират своя нов представител във Висшия съдебен съвет - единствен
Коментари Харесай

Тече изборът на нов представител във ВСС

Прокурорите избират своя нов представител във Висшия правосъден съвет - единствен претендент е военният прокурор Евгени Иванов. На съвещанието бяха регистрирани 319 прокурори, осведомят от Висш съдебен съвет.

До обяд на съвещание на общото заседание на прокурорите бяха избрани председател на събранието, изборна комисия и изборни секции, оповестиха от Висшия правосъден съвет (ВСС).

По информация на БНР общото заседание стартира с час по-късно поради липса на кворум. Според разпоредбите, откакто изтече този час, не е належащо наличието на половината от имащите право на глас.

Единственият номиниран Евгени Иванов е за мястото на Даниела Машева, която стана заместител на основния прокурор Иван Гешев.

В концепцията си Иванов афишира за свои цели основаването на стандарти за дисциплинарните производства, обосноваване на работещите и почтените прокурори, преодоляване на нежеланието на магистратите да подкрепят законодателния развой, по-високи застрахователни компенсации.

Евгени Иванов е и председател на Асоциацията на българските прокурори. Той беше повдигнат за правосъден кадровик от ръководители на разнообразни звена на държавното обвиняване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР